/*.st0{fill-rule:evenodd;clip-rule:evenodd;}*/

Ескізи в дизайн-проєкті. Їхня роль та важливість

26 .04

Ескізи в дизайн-проєкті. Їхня роль та важливість - Європейська Школа Дизайну 5

Якщо говорити про процес створення дизайн-проєкту, то ескізи відіграють найважливішу роль. Вони є першим кроком у втіленні ідеї в реальність і дають змогу дизайнерам і замовникам побачити загальну концепцію проєкту до його остаточного виконання.

Європейська Школа Дизайну пропонує розглянути, чому ескізи мають таке важливе значення в дизайні.

На відміну від побудови фотореалістичної 3D візуалізації, на ескізах її можна робити в кілька разів швидше, просто за фотографіями приміщення, так само швидко вносити коригування, не чекати, коли опрацюють підсумкове зображення, результат видно відразу.

Ескізи допомагають візуалізувати ідеї дизайнера. Вони є інструментом демонстрації концепції проєкту замовнику і дають змогу всім сторонам зрозуміти, який вигляд матиме кінцевий результат.

Поєднання матеріалів
На ескізі можна побачити, як поєднуються обрані кольори і матеріали, і за бажання швидко «приміряти» кілька на вибір. І знову ж таки для цього не потрібно чекати, коли опрацюється черговий рендер, як це відбувається на фотореалістичній візуалізації.

Основа 3D-візуалізації
Якщо в проєкті передбачена 3D-візуалізація, то ескізи стануть чудовою основою для майбутньої роботи над нею.

Ескізи в дизайн-проєкті. Їхня роль та важливість - Європейська Школа Дизайну 6

Оцінка пропорцій і композиції
Шляхом створення ескізів дизайнери можуть експериментувати з різними пропорціями, композиціями і розташуванням елементів у просторі. Це дає змогу знайти оптимальне рішення, яке буде функціональним і візуально привабливим.

Взаємодія із замовником
Ескізи є важливим інструментом комунікації між дизайнером і замовником. Вони допомагають замовнику краще зрозуміти концепцію проєкту і внести свої коментарі або зміни на ранніх етапах розробки.

Ефективне планування
За допомогою ескізів можна краще зрозуміти просторову організацію і функціональну спрямованість дизайну. Це дає змогу зробити більш усвідомлені рішення та ефективно спланувати використання простору.

Інструмент для натхнення
Ескізи можуть також бути джерелом натхнення для дизайнерів. Вони дозволяють експериментувати з різними ідеями і знаходити нові креативні рішення для проєкту.

Ескізи в дизайн-проєкті. Їхня роль та важливість - Європейська Школа Дизайну 7

Загалом, ескізи відіграють ключову роль у дизайн-процесі, допомагаючи візуалізувати ідеї, спілкуватися із замовниками, планувати простір і знаходити креативні рішення. Вони є невід'ємною частиною кожного успішного дизайн-проєкту і допомагають довести ідею до її повноцінного втілення.

На курсі Дизайн інтер'єру від Європейської Школи Дизайну ми приділяємо особливу увагу техніці створення ескізів. Для цього передбачений окремий повноцінний модуль, на якому слухачі опановують різні техніки скетчінгу для відтворення ідей майбутнього інтер'єру.

Black Friday на програми «Дизайн Інтер’єру.Інтенсив» у грудні
Економія - 30%
Деталі дізнавайтеся у менеджерів
Black Friday на програму «Графічний Дизайн. Інтенсив» у листападі
Економія - 15%
Деталі дізнавайтеся у менеджерів
Дякуємо!

Наш менеджер зв'яжеться з вами найближчим часом

Залиште Ваші контактні дані, щоб ми забронювали Вам місце
У якому месенджері зв'язатись з Вами?
Залиште Ваші контакті дані для того, аби наші менеджери EDS могли вас проконсультувати
У якому месенджері зв'язатись з Вами?
Залиште Ваші контактні дані, щоб менеджери EDS могли зв'язатися з Вами і забронювати місце в групі
У якому месенджері зв'язатись з Вами?
Залиште Ваші контактні дані, і ми допоможемо Вам зробити вибір!
У якому месенджері зв'язатись з Вами?
Дякуємо, що підписались